Att lämna någon

Medberoende. Lever en med någon blir en van med dess beteende och dess syn på världen. En blir medverkande i en annan människas liv och får bekräftelse av denne. På alla plan. 
Hur ser livet ut när en lämnar ett medberoende? Hur ser livet ut när en inte orkar och ger upp på att ta andra människors ansvar.

Jag vet inte hur ett perfekt förhållande ser ut och eftersom tvåsamhet är så otroligt förhöjt i samhället och strukturerna i det är så skeva eller iaf inom järn ramar finns det nog inget svar. Folk älskar att tro en massa försöka få svar på saker en bara kan komma fram till själv. Hur kan någon annan bestämma hur ditt samliv ska se ut? 
Det för mig funkar inte.
Jag vill ha kontroll över mitt liv och vill att saker ska vara på mina villkor men med respekt för andras verklighetsbild. 

Så att lämna någon.
Så denne sjunker. Att lämna någon du varit en livboj till för att se den sjunka djupt ner i marianegraven. Är vidrigt, det är det. Att någon du gjort allt för inte klarar dagar utan sammanbrott är vidrigt att se.
Men en måste slita av plåstret. 

Men även om det svider och även om kontakten behöver brytas, varför ska en behöva lyda samhällets strukturer? 

Jag kan finna medhåll till viss del att det är svårt att umgås med ett ex. Men är en tvungen att skära av bandet eller bränna den bron? I say no.
Men för att bryta den strukturen behövs det att båda är på samma plan.

Jag är i det blå. Bojen som flöt på vattnet lättade och drogs med vinden och lämnade den andra parten sjunkande.
Att jag känner mig som en vidrig människa är ett faktum. Men det är ett val en gör. Och jag står för allt jag gör. En ska aldrig göra något halvhjärtat. 
Att ingå i ett förhållande halvhjärtat, eller en annan sorts relation där det inte finns något möte är slöseri på livskraft som kan användas i gott på andra fronter i livet. 

Att lämna ett medberoende av annan sort är starkt, svårt och nödvändigt som det är i alla fall. 

Det sägs att tiden läker alla sår, men tid kräver mognad. Alla situationer du möter i livet finner du lärdom av och i och med det finner en även mognad. Men när en inte vågar släppa taget av gammalt eller ligger kvar i samma mönster som en gång varit så finns inget möte att finna. 

Ta ett steg ut, hur ser du på det? 
Finns det saker kvar att utforska? Om inte lär dig av det. Bryt. Lär dig något annat. Du vet aldrig vad som händer imorgon. 

Oj vad Deep. Är lite Deep idag. 
 Har börjat spå med tarot kort, mycket spännande....

Allmänt | |
Upp